UZEO

Tokom posjete gradovima na jugoistoku Francuske, predsjednik ove države Emmanuel Macron dožio je neugodnu scenu. Naime prilikom prilaska građanima, jedan od nezadovoljnih građana ošamario je Macrona.

Francuski predsjednik posjetio je region Drome gdje se sastao s predstavnicima ugostitelja i studenata kako bi razgovarali o ukidanju određenih epidemioloških mjera koje su i dalje na snazi u ovom dijelu Francuske.
 
Međutim, nakon što je Macron prišao grupi demonstranata, jedan od nezadovoljnih građana ošamario je francuskog predsjednika.

Kako prenose francuski mediji, prije nego što je ošamario Macrona, muškarac je uzvikivao parole “Dolje, Macron!”.

Policijske snage kao i pripadnici Macronove pratnje vrlo brzo su reagovali te su uhapsili muškarca, a prema informacijama medija u Francuskoj, pored muškarca uhapšena je i još jedna osoba koja se nalazila u njegovoj pratnji.Uprkos neslaganju s politikom Emmanuela Macrona, brojni francuski političari koji ne pripadaju politici centra, osudili su ovaj incident.
 
“Politička neslaganja ne mogu opravdati ovo nasilje. Nedopustivo je napadati političke vođe, a naročito predsjednika Republike”, naveli su političari.

Izvor: klix.ba