Portparol Trumpove kampanje za 2020. godinu kaže da će Trump ponovo ući u prostor društvenih medija sa novom sopstvenom platformom koja će, kako je rekao, "u potpunosti redefinisati igru".

Bivši američki predsjednik Donald Trump, suspendovan sa Twittera, Facebooka i drugih stranica društvenih medija nakon napada na Capitol Hill 6. januara, planira da pokrene sopstvenu platformu za dva do tri mjeseca, izjavio je za Fox News jedan od njegovih viših savjetnika, prenosi Tanjug.

Jason Miller, portparol Trumpove kampanje za 2020. godinu, rekao je mreži da će Trump ponovo ući u prostor društvenih medija sa novom sopstvenom platformom koja će, kako je rekao, „u potpunosti redefinisati igru“.

Povratak na Facebook?

Miller nije pružio nikakve dalje detalje, a zvaničnici Trumpove organizacije nisu komentarisali ove navode.

Twitter je prošle sedmice saopštio da preispituje politiku i razmatra da li bi lideri trebalo da se pridržavaju istih pravila kao i drugi korisnici.

Facebook, koji je u januaru na neodređeno vrijeme suspendovao Trumpa, zatražio je od svog nezavisnog nadzornog odbora da odluči da li zabrana treba da bude trajna.