UHAPŠEN JE

Policija u indijskoj sjevernoj državi Uttar Pradesh uhapsila je muškarca koji je priznao da je odrubio glavu svojoj kćerki tinejdžerici.

Sarvesh Kumar uhapšen je dok je u srijedu navečer šetao prema policijskoj postaji u okrugu Hardoi, noseći odsječenu glavu svoje 17-godišnje kćeri.

- Kretao se pješice do policijske stanice kako bi priznao što je učinio - rekao je u petak portparol policije Hardoi za CNN.

- Rekao je policiji da je vidio kćer s mladićem za kojeg vjeruje da se s njim viđala, što ga je naljutilo jer je bio protiv toga - dodao je portparol.

Dok je Kumar, inače prodavač povrća iz sela Pandetara, hodao od svoje kuće do policijske stanice, prolaznici su alarmirali policiju koja ga je zaustavila i počela snimati.

Za to vrijeme je vlastima ispričao o odnosu svoje kćerke, kazavši da ju je pronašao samu kod kuće, zaključao je u sobu i nožem joj odsjekao glavu.

- S obzirom na situaciju, bio je prilično miran. Nije plakao ni histerizirao. Kad su mu policajci govorili, zamolili su ga da položi glavu svoje kćerke na zemlju i da sjedne, što je on slušao bez pogovora - rekao je portparol policije.

Kumar je trenutno u pritvoru gdje je spitan. Po završetku istrage bit će optužen, a u pritvoru će ostati do suđenja.

Indija je izvijestila o 24 takozvana ubistva iz časti u 2019. godini, prema statistikama Nacionalnog ureda za evidenciju kriminala.

Izvor: CNN