BIVŠA KRALJICA LJEPOTE

Supruga meksičkog narkobosa Joaquina El Chapo Guzmana uhapšena je na međunarodnom aerodromu u Washingtonu pod sumnjom da je umiješana u mrežu rasturanja droge, javili su američki mediji.

Emma Coronel Aispuro (31), koja ima američko i meskičko državljanstvo treba danas da izađe pred saveznog sudiju.

Ona je optužena da je učestvovala u distribuciji kokaina, metamfetamina, heroina i marihuane.

Njen suprug suosnivač kartela Sinaloa i svojevremeno smatran za najmoćnijeg narkodilera na svijetu osuđen je u julu 2019. na doživotni zatvor u SAD-u i izdržava kaznu u zatvoru u američkoj državi Colorado.

Kartel Sinaloa je prema američkim zvaničnicima bio najveći snabdjevač droge u SAD-u.

Emma Coronel Aispuro je bivša kraljica ljepote i manekenka koja je svjetsku slavu stekla, ne hodajući po modnim pistama, već kao današnja supruga ozloglašenog mafijaškog šefa.

Rođena 1989. godine u porodici koja je cijenila drogu i od nje živjela, pa je tako njen otac Ines Coronel Barreras bio poznati uzgajivač marihuane i opijuma, i sam osuđen na deset godina zatvora zbog krijumčarenja marihuane.

Poznat je pod nadimkom El Suegro (punac). Ujak joj je bio ubijeni narkobos Ignacio Coronel Villarreal, važan član Sinaloa kartela i jedan od ljudi u koje je Guzman imao najviše povjerenja.

Guzman se u Emmu zaljubio kada ju je vidio na lokalnom takmičenju ljepote u Durangu 2007. godine. Po nekim pisanjima Emma je u čast svoje kandidature na lokalnom "Coffee and Guava Festival" morala organizirati slavlje. Emma je svoju zabavu organizirala na Sveta tri kralja, a Guzman je toga dana u grad stigao u pratnji stotine naoružanih muškaraca i javno objavio svoju namjeru da se s njom vjenča.

Imala je tada samo 17 godina, a El Chapo iskoristio je svoj utjecaj i osigurao joj pobjedu. Tada je ponijela titulu kraljice festivala, a na dan njene krunidbe, Guzman je na proslavu pobjede doveo tri benda.

Tada 47-godišnjak počeo se udvarati mladoj ljepotici, koja se s njim vjenčala na svoj 18. rođendan.

Izvor: Faktor