TRAGIČAN INCIDENT

Australske vlasti su tokom istrage nestanka ribara u Queenslandu pronašle ljudske ostatke u krokodilu.

Andrew Heard (69) je u četvrtak otišao u ribolov blizu otoka Hinchinbrook, ali se nije vratio. Istražitelji su u međuvremenu na tom području pronašli ljudske ostatke u krokodilu dugačkom četiri metra.

Ministarstvo za okoliš i nauku (DES) savezne države Queensland uhvatilo je i ubilo tog krokodila te još jednog, dugačkog tri metra, piše CNN.

- Za sada možemo samo potvrditi da smo u krokodilu dugačkom četiri metra pronašli ljudske ostatke - kazao je u ponedjeljak inspektor Andrew Cowie. Dodao je kako još nije završen pregled drugog krokodila.

- Ovo je tragičan incident. Važno je da građani budu svjesni toga gdje se nalaze. Ako ste u grmlju, pazite na zmije. Ako ste blizu vode, čuvajte se krokodila - naglasio je inspektor.

- Uvijek kažite ljudima gdje idete, uvijek pazite da imate odgovarajuću sigurnosnu opremu. Molim vas, budite vrlo oprezni - dodao je.

Portal 7News navodi da se radi o trećem napadu krokodila u Queenslandu u februaru, s tim da su u prijašnja dva navrata žrtve preživjele.Izvor: CNN/Index