Na korak do respiratora

Zvaničnici su strahovali da je na ivici da bude stavljen na respirator, tvrde izvori njujorškog dnevnika.

Kada je bivši američki predsjednik Donald Trump u oktobru hospitalizovan zbog korona virusa, bio je bolesniji nego što je objavljeno, nivo kisika u krvi mu je opao i zvaničnici su strahovali da je na ivici da bude stavljen na respirator, piše The New York Times pozivajući se na neimenovane izvore.

Prema riječima četvorice ljudi upoznatih sa njegovim stanjem, Trjmp je u jednom trenutku imao nizak nivo kisika u krvi i plućne probleme povezane s upalom pluća izazvanom korona virusom, navodi njujorški dnevnik, prenosi Tanjug.

Njegova prognoza postala je do te mjere zabrinjavajuća prije nego što je odveden u Nacionalni vojno-medicinski centar Walter Reed da su zvaničnici vjerovali da će biti potrebno da bude stavljen na respirator, rekle su za NYT dvije osobe koje su bile upoznate sa njegovim stanjem.

Problemi sa disanjem i temperaturom

Ranije je izvještavano da je Trump imao problema sa disanjem i temperaturom 2. oktobra, na dan kada je odveden u bolnicu, a vrste liječenja koje je primio ukazivale su na to da je njegovo stanje bilo ozbiljno.

Ipak, on je napustio bolnicu nakon tri dana tokom kojih je u jednom trenutku organizovao kratku vožnju svojim blindiranim SUV vozilom da bi mahnuo grupi pristalica ispred zgrade.

Druga osoba bliska bivšem predsjedniku negirala je da je bio ozbiljno bolestan, ponavljajući komentare samog Trumpa nakon što je ozdravio, piše New York Times.