Brazil

Heroj majka koja je u šestom mjesecu trudnoće riskirala je život kako bi zaštitila svog sina kada je naoružani napadač otvorio vatru u Brazilu.

Incident se dogodio u nedjelju navečer, 24. januara, kada je Rafaela Dantas je bila na ručku sa suprugom, sinom i prijateljima u gradu Recanto das Emas.

Snimke nadzorne kamere su pokazale su kako dvojica muškaraca ušla u objekat u namjeri da opljačkaju restoran.

Jedan od muškaraca, odjeven u crnu duksericu s kapuljačom, uperio je pištolj u njih prije nego što je jedna od mušterija pokušala spriječiti krimilalce u svojoj namjeri.

Kako izvještava brazilski G1, napadač je ispalio metak prema jednoj od mušterija, ali je na svu sreću promašio. Gledajući kako se scena odvija, Dantas je brzo zgrabila svog četverogodišnjaka i povukla ga sa sobom na zemlju.

Majka je svojim tijelom zaštitila sina dok je muškarac u prugastoj košulji došao do stola gdje su ručali i uzeo dva telefona prije nego što je pobjegao s lica mjesta.

Srećom, tokom pljačke niko od kupaca nije ozlijeđen. Policija koja je istraživala incident pronašla je jedan od ukradenih telefona u obližnjem grmlju.

Istraga je još u toku, a policija traga za osumnjičenima, piše Unilad.

Potez majke je na društvenim mrežama okarakterisan kao herojski čin,  a  jedan korisnik je napisao: 'Majčina ljubav je najdragocjenija na svijetu.'