Albanac koji je organizovao proteste u Vašingtonu

Jedan od organizatora protesta pristalica Donalda Trumpa, koji su upali u prostorije američkog Kongresa, porijeklom Albanac - John Alite, naveo je da ne želi da dozvoli "da se SAD pretvori u komunističku zemlju, kao i da je Biden korumpiran", što je kako navodi bio razlog da se nađe među demonstrantima.

U intervjuu za „Morning Abc“, Alite je rekao da se odlučio da izađe u znak protesta obučen u crveno i crno.

"U vrijeme kada je Albanija bila komunistička zemlja, moju porodicu je progonio režim, zatvarao ih. Kao Albanac ne želim da vidim da se u Albaniju vrati komunizam ili da SAD postanu poput komunističke Kine, kada nemate slobodu govora i ne možemo razgovarati o tome kako sada razgovaramo. Ovo je Amerika, ljudi su dali živote za ovu zemlju i neće to dozvoliti“, rekao Alite.

Istakao je da nije protestvovao da bi podržao Trumpa, već iz demokratskih razloga, jer ga je Biden optužio da je komunista.

"Nisam politički aktivista, ja sam antikomunista, antisocijalista, vjerujem u slobodu na kojoj je ova zemlja izgrađena i  priliku koju ova zemlja nudi ljudima, zbog svih života izgubljenih u ratovima, ona je jedno od najposebnijih mjesta na svijetu. Donald Trump je za nas samo simbol, nije bitno da li je to on ili Miki Maus, mi vjerujemo u slobodu, vjerujemo u ideologiju slobode“, rekao je Alite.

Dodao je da je Biden korumpiran i da je sve oko izbora bilo podvala.

„Čitav sistem je korumpiran. Znam, jer sam bio dio mafije i političari igraju po istim pravilima kao i ja tada. Cijela država je korumpirana i zaboravljamo na Ustav na ono na čemu je izgrađena ova država“, rekao je Alite.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri