ZAPADNA VIRDŽINIJA

Video snimak kako nešto što liči na veliku vatrenu loptu leti nebom iznad Zapadne Virdžinije u Sjedinjenim Američkim Državama privuklo je veliku pažnju korisnika društvenih mreža.

Nakon što se pojavio snimak, mnogo je onih koji su pomislili da se radi o neidentifikovanom letećem objektu (NLO), a njima se pridružio i "lovac na vanzemaljce" Scott Waring.

Rekavši da u tom periodu nije zabilježen, prijavljen ili najavljen udar meteora, Waring sumanja da je to zapravo bio NLO koji je pokušavao da se vrati u najbližu bazu "pošto je brod bio teško oštećen".

- Vanzemaljska baza je vjerovatno ispod planine u Zapadnoj Virdžiniji. Kako nešto tako veliko pada i ne udari ni u šta? Nemoguće postaje mogućne nama pred očima. NLO je sigurno sletio, ali jedva je stigao do baze - tvrdi Waring, a prenosi Sputnik.

Naravno, ima i onih koji se uopće ne slažu sa ovom pretpostavkom. Jedan od korisnika društvenih mreža istakao je da je zapravo riječ o avionu koji je letio na visini od 9.000 metara, te da ga je sunce obasjavalo, a zatim se ta svjetlost "prelivala" u nešto nalik repu komete.

Izvor: Faktor