Izraelski general tvrdi

Bivši šef svemirske divizije izraelske vojske Haim Eshed tvrdi da su Tel Aviv i Vašington kontaktirali "Galaktičku federaciju" vanzemaljaca i da zajedno vrše eksperimente na ljudima, ali da čovječanstvo još uvijek nije spremno za "istinu" o životu u svemiru.

Penzionisani general Haim Eshed (87), koji je bio na čelu svemirske jedinice Ministarstva odbrane Izraela gotovo tri decenije, tvrdi da postoji "vanzemaljski save".

- Vanzemaljci su tražili da se ne oglašava da su ovdje, jer čovječanstvo još nije spremno - rekao je Eshed za izraelski list Yedioth Ahronoth newspaper.

Prema njegovim riječima, američki predsjednik Donald Trump bio je na ivici da to sazna, ali su vanzemaljci u Galaktičkoj federaciji to spriječili porukom: "Sačekajte, prvo pustite da se duhovi smire. Ne žele da imamo masovnu histeriju".

- Žele da nas prvo učine razumnim. Čekali su do danas da čovječanstvo evoluira i dostigne fazu u kojoj ćemo razumjeti šta su svemir i svemirski brodovi - dodao je on.

Iako je ostalo nejasno šta se tačno promijenilo da bi se spriječila tobožnja "masovna histerija" na koju su vanzemaljci upozorili, Eshed je očigledno osjetio da je došlo to vrijeme dodajući da je ne samo komunicirao sa vanzemaljcima, već da oni održavaju "podzemnu bazu u dubinama Marsa".

U svojoj najnevjerovatnijoj tvrdnji, Eshed je rekao da je američka vlada postigla izričit dogovor sa posjetiocima iz svemira, prenosi RT.

- Potpisali su ugovor sa nama da ovdje zajedno eksperimentišemo - rekao je ne nudeći detalje o uslovima navodnog međuplanetarnog sporazuma ili prirodi eksperimenta.

Bivši general je dodao da vanzemaljci samo "istražuju" i nastoje da uvrste čovječanstvo među "pomagače" u svojoj težnji da "shvate pravila univerzuma". On tvrdi da, bar za sada, nema razloga za strah od invazije neprijateljska sila, uprkos eksperimentima koji se vrše na ljudima.
 
Eshed je priznao da bi se njegove tvrdnje, koje je ponudio bez dokaza, mogle činiti neobičnim, ali je rekao da vjeruje da će ih čovjčanstvo postepeno prihvatiti kao istinu, uz pretpostavku da su neki ljudi možda već "vidjeli svjetlost".

- Da sam ovo rekao prije pet godina, bio bih hospitalizovan. Rekli bi da sam poludio. Danas već razgovaraju drugačije. Nemam šta da izgubim. Dobio sam diplome i nagrade, poštovan sam na univerzitetima u inostranstvu gdje se trend, također, mijenja - rekao je general.

Izvor: Faktor