Polemike na internetu

Još uvijek aktuelni američki predsjednik Donald Trump, u petak navečer je govorio iz Bijele kuće o koronavirusu i vakcinaciji, međutim, njegov govor je manje privukao pažnju od njegove boje kose koja više nije prepoznatljivo narandžasta već sijeda.

O tome da je Trump za vrlo kratko vrijeme osijedio ili da se više ne farba, u velikoj mjeri se raspravlja na društvenim mrežama.

Trump (74) se od izbornog dana veoma malo pojavljivao u javnosti, od toga se mnogo toga izmijenilo pa i njegov novi izgled.

Neki su uočili da Trump više nema svoju prepoznatljivu plavu boju kose s narandžastom nijansom, pa zaključuju da je zbog toga što se nije ofarbao izrast kose promijenio boju u sivo-sijedu. "Je li do mene ili je Trumpova kosa ove sedmice od plave postala sijeda? Tužno", napisao je jedan od korisnika na Twitteru, dok je drugi dodao: "Svako želi razgovarati o tome kako je Trumpova kosa odjednom postala bijela poput lista papira". Inače je boja Trumpove kose bila oduvijek njegov zaštitni znak i otkako se proslavio kao vlasnik velikog broja nekretnina u New Yorku prije nekoliko decenija, nikada nije mijenjao plavo-narandžastu boju. Zbog toga je sada mnogima neobičan i neprepoznatljiv čim su odmah primijetili razliku u boji. Još za vrijeme prve kandidature za američkog predsjednika, dopustio je voditelju jedne emisije da ga povuče za kosu kako bi dokazao da je stvarna.