Saopštenje Koalicije Vakat

Koalicije Vakat se povodom informacije da je prof. dr Emruš Azizović ostao bez angažmana na Univrzitetu u Prizrenu oglasila saopštenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti:

"Koalicija Vakat kao pobjednički subjekt u bošnjačkoj zajednici i na centralnom i na lokalnom nivou i ja lično kao predsjednik ovog političkog subjekta i kao ministar u Ministarsvu za regionalni razvoj, obavještavamo javnost da smo veoma iznenađeni i zabrinuti informacijom da je prof. dr Emruš Azizović ostao bez angažmana kao redovni profesor na Univrzitetu "Ukshin Hoti" u Prizrenu.
Ovim putem pozivamo zamjenika ministra u ministarstvu za obrazovanje g. Bajruša Sezairija da preduzme sve potrebne mjere, kao i da se preispita otkaz istom profesoru na Fakultetu za biznis u Peći, čime je bošnjačkoj zajednici zadat veliki udarac u oblasti obrazovanja.
Nadamo se da će zamjenik ministra obrazovanja preduzeti sve potrebne mjere u nadležnim institucijama i iskoristiti svoja ovlašćenja, položaj i kompetencije kako bi se ovaj slučaj što prije razriješio", stoji u saopštenju Koalicije Vakat, koje potpisuje predsjednik Demokratske stranke Bošnjaka i ove koalicije Rasim Demiri.