Rekonstrukcija električne mreže u Župi

Zamjenica predsjednika opštine Prizren Sabina Dana Birdaini, povodom projekata KEDS-a o rekonstrukcije električne mreže u Župi, oglasila se saopštenjem za javnost koje u cjelosti prenosimo.

"U ime bošnjačke zajednice zahvaljujem se privatnoj firmi KEDS-u koja će renovirati dalekovod za Župu i obavještavam bošnjačku zajednicu da ne nasjeda na političke izjave vladinih predstavnika.
Danas sam imala službeni sastanak sa direktorom KEDS-a, gospodinom Artanom Kazazijem koji mi je objasnio o kakvom je projektu riječ. Ovom prilikom želim da informišem bošnjačku zajednicu da je ovaj projekat finansiran od strane KEDS-a i da će oni kako sada, tako i u buduće pomagati svim zajednicama u Opštini Prizren. Međutim, neko ovaj projekat želi da politizuje i prepisuje uspjeh sebi.
Zahtjev naših građana za rekonstrukciju cjelokupne mreže je izdat još 2010. godine, tako da su tek sada izdvojena sredstva, gdje sam ja lično tražila da u ovom projektu bude uključena Podgora sa akcentom na Skorobište i Grnčare zbog jako lošeg stanja", stoji u saopštenju koje potpisuje Sabina Dana Birdaini, zamjenica predsjednika za zajednice u Opštini Prizren.