Uz odabrane zvanice

Predsjednik Samostalne liberalne stranke i zamjenik predsjednika Skupštine Kosova Slobodana Petrović dobio je poziv da početkom februara prusustvuje tradicionalnom Molitvenom doručku sa predsjednikom SAD Donaldom Trumpom.

"Ovaj poziv mi mnogo znači. Ovo je idealna prilika da se upoznam sa novoizabranim predsednikom Trumpom i njegovom administracijom. Kao i prethodnih godina, to uvek dobra šansa  da se tokom boravka u Vašingtonu mnogo uradi. I ranijih godina sam se trudio da na sastancima sa najvišim američkim zvaničnicima predstavnim probleme srpske zajednice na Kosovu, što ću učiniti i ovoga puta – kaže Petrović.
Predsedniku SLS-a, koji je i zamjenik predsjednika Skupštine Kosova, je ovo deveti poziv iz američkog predsjedničkog kabineta da prisustvuje Molitvenom doručku na koji se pozivaju samo odabrane zvanice, uglavnom predsjednici država i vlada. 
"Politički, ovo je važan signal kada i nova administracija, odluči da političke predstavnike Srba pozove na tako važan događaj, odnosno zadrži ih za stolom prijatelja – ističe Petrović.
Prošle godine Petrović je posjetu SAD iskoristio za sastanke u Kongresu, Senatu, State Departmentu, a sastao se i sa državnim sekretarom Johnom Kerryjem.
Tradicionalni Molitveni doručak održava se u Vašingtonu svakog prvog četvrtka u februaru, a počasni gost tog događaja je američki predsjednik.