Čitaocima portala Info-ks.net

Muslimani širom svijeta danas obilježavaju Kurban-bajram. Bajram namaz je klanjan jutros u 7:15 sati, a ovaj blagdan je karakterističan po tome što se na ovaj dan prinosi žrtva - kurban. Običaj je da se meso od kurbana dijeli ljudima slabijeg socijalnog položaja, komšijama i rodbini.

Muslimani za vrijeme Bajrama obilaze svoju rodbinu, prijatelje i komšije i svi se druže i vesele te tako učestvuju u jedinstvenom događaju u svjetskoj historiji, koji datira još od Ibrahima a.s, a kojim se za konačan cilj približavaju Allahu dž.š.
Ovaj blagdan je poseban i zbog toga što se vrši još jedan obred - obavljanje hadža. Blizu tri miliona hadžija završilo je osnovne obrede hadža i samim tim su stekli naziv hadžije.
Nakon što su obavili molitve i obrede na Arefatu, Muzdelifi i Mini, hadžije su sinoć obavile i posljednji obred hadža, simbolično kamenovanje šejtana sa sedam kamenčića. Skidanjem ihrama, bijelih hadžijskih ogrtača, tri miliona muslimana postali su hadžije.
Svim vjernicima muslimanima na Kosovu i širom svijeta redakcija portala info-ks.net želi da i ovaj Kurban-bajram dočekaju zdravi, zadovoljni i veseli, da se druže i raduju u krugu porodice, rodbine, komšija i prijatelja te da njihova vjera svakim danom bude sve čvršća.
Uz nadu da će nas i ovaj veliki vjerski praznik potaknuti da činimo dobro jedni drugima i da posebnu pažnju posvetimo nemoćnima želimo vam da dane Bajrama provedete u miru  i radosti.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!