Župsko-podgorska liga bez priznanja opštine Prizren

Direktorijat za kulturu, omladinu i sport je i ove godine dodjelio priznanja pojedincima i udruženjima koji su doprinijeli promociji i afirmaciji kulture i sporta u opštini Prizren. Direktor ovog direktorijata Almir Saiti je velikodušno dodjeljivao priznanja svima iz bošnjačke zajednice koji su, po 'nečijoj' procjeni, bili uspješni u prethodnoj godini. Međutim, Župsko-podgorska liga kao najuspješniji i najmasovniji sportski događaj, po njihovom mišljenju, nije zaslužila to priznanje.

Ova relativno mlada liga u malom fudbalu, sa šestnaest ekipa, ostvarila je izuzetne rezultate. Oni koji su odlučivali kome će dodijeliti priznanja i zahvalnice zaboravili su na sve one mlade, uspješne i ambiciozne igrače koji su uložili ogroman napor, trud i rad.
Naše sportske aktivnosti su se održavale uz veliku pažnju i praćenje velikog broja gledalaca. Trudili smo se da okupimo svu našu omladinu, kojoj je ovaj sportski događaj donio pravo osvježenje. To, očito, nekome nije bilo dovoljno i iz tih razloga nismo htjeli ni mogli da ostanemo nijemi i slijepi na posljednja dešavanja oko dodjele priznanja.
U predhodnoj godini je ŽP-liga ostvarila historijski uspjeh. Pridržavajući se načela unapređenja i stalnog omasovljavanje sporta, liga je imala zapaženu ulogu u razvoju malog fudbala na ovim prostorima. Ponosni smo što smo uključili i preko 200 pionira, iz svih naših sela, koji se takođe takmiče u ligi i koji kroz sport uče da cijene i poštuju sebe i druge, da se ponašaju u skladu sa pravilima fer-pleja i dobrog sportskog karaktera. 
Čestitamo svim sportistima koji su dobili priznanja, a onima koj nisu ušli u izbor čestitamo na njihovom izboru da se bave sportom. U ovim teškim vremenima jedino se rad i poštenje ne cijene, a upravo su rad i poštenje (fer-plej) ono što treba da krasi sport i sportiste. 
Prenosimo mišljenje svih članova Župsko-podgorske lige koji su razočarani i koji će i dalje raditi i nesebično se truditi i ulagati kako bi se stvorila perspektiva mlađim bošnjačkim naraštajima!
S poštovanjem,
Vijeće ŽP-lige