Obavještenje za javnost

Povodom objavljenog teksta na našem portalu o fizičkom napadu na predsjednika Gradskog odbora Stranke demokratske akcije u Prizrenu Zulfije Ibra od strane dr. Numana Balića, predsjednika SDA Kosova sa svojim sinovima i još jednom osobom, predsjednik Numan Balić je izašao sa obavještenjem za javnost. Obavještenje prenosimo u cijelosti.

Ovim putem obavještavam bošnjačku i kosovsku javnost da su naprizemnije laži da sam u Prizrenu napao i fizički pretukao Zulfiju Ibra, zbog njegovog navodnog saopštenja u ime SDA Prizrena. Istina je da se Zulfija Ibra priključio grupi huškača koji danima šire neistine i najniže klevete na račun predsjednika SDA, izazivaju nemir među Bošnjacima pećkog kraja, te da Ibra nije mogao donijeti bilo kakvu odluku u ime 'Glavnog odbora SDA Prizrena', prosto zato što je Ibra jedini član tog izmišljenog 'odbora', potom uopšte nije predsjednik tog odbora niti je ikad donijeta odluka da on to bude, a posebno je važno da na sastanku na kojem sam 'smijenjen' od 21.12.13. nije bilo nijednog člana SDA niti 'odbora SDA Prizrena'.

Nakon propalih pokušaja Senada Dacića i Ahmeta Sijarića, da me optuže da sam pravio 'tajne sporazume' sa g. Čućovicem, te najprimitivnijih potvora na račun mog morala, uslijedio je novi pokušaj da se huškanjem 'tzv. gradskih odbora SDA u Prizrenu i drugim mjestima, dobiju novi saveznici, ili nečasni ortaci za rušenje SDA i uklanjanje predsjednika SDA, pod svaku cijenu i ne birajući sredstva. Sinoćnja vijest o mom navodnom napadu na Ibru i zatvaranju nakon toga, samo su nove potvore i laži kojima ovi smutljivci pokušavaju da me oblate pred narodom i vjernim pristalicama SDA. Odgovorno izjavljujem da nije bilo nikakvih napada i da je smišljen pokušaj da se optužim za nasilje i budem zatvoren od strane policije. Naravno da je, uz pomoć Milostivog i ova spletka propala, te sam nakon sinoćnjeg kasnog davanja izjave u policiji u Prizrenu, jasno dokazao da se radi o još jednoj bestidnoj kleveti, da nije bilo nikakvog napada na Ibru i da mogu otići svojoj kući i nastaviti svoje zalaganje za dobro svih nas.

Uvjeravam cjelokupnu javnost, na isti način kao što sam iznošenjem jasnih dokaza uvjerio i predstavnike reda, da je jedina istina u cijelom slučaju, još jedan neuspio pokušaj da se predsjednik SDA okleveta i ovog puta zatvori, dok su Ibra, Dacić i Sijarić, doživjeli još jedan neuspjeh. Zarad javnosti želim da objasnim da je na lažiranom sastanku 21.12.2013. godine u Prizrenu, na kojem nije bilo nijednog člana SDA iz Prizrena, pozvan bez njegovog znanja Rahman Sagdati sa nekoliko članova njegove stranke BUK, koji je inače na zadnjim izborima bio kandidat na listi CDU i koji niti je član SDA, niti je uopšte bio upoznat sa podlim najmerama Ibre i njegovih novih mentora, da će se nametnuti pitanje tzv. 'smjene predsjednika SDA'. Takođe je istina da su za ove nečasne rabote, Senad i njegovi huškači 'bacili' nešto para ovom prizrenskom besposličaru i obećali jos mnogo više para u slučaju da 'preuzmu SDA' a to je bilo dovoljno da se neugledni i gramzivi Ibra, kojeg inače niko ne cijeni u Prizrenu i okolini, prihvati ove prljave rabote. Napominjem i to da su najprimitivnije Ibrine laži o navodnim finansijskim malverzacijama na moj račun i da je istina da SDA nije imala nikakvih novčanih primanja od 2010. godine, te da je održavamo svojim sredstvima i naporima, svi mi koji volimo SDA, na Kosovu i van njega.

Zajedno sa našim članovima i iskrenim pristalicama, sigurno ćemo ako Bog da odbraniti SDA od nasrtaja koji dolaze sa više strana i jasno poručujem svima da o predsjedniku, opštinskim odborima i Skupštini stranke odlučuju samo njeni zakoniti predstavnici i da nećemo dozvoliti nikakvim grupama huškača i smutljivaca, da unište našu stranku, koja je čvrsta i postojana kao što je uvijek bila.

Vitomirica, 23. decembar 2013. godine
Predsjednik SDA, dr Numan Balić