Alen Azari, predsjednik sela Planjane

Saopštenje predsjenika sela Planjane povodom posjete zvaničnika Koalicije Vakat ovom mjestu, prenosimo u cijelosti.

“Povodom jušerašnje posjete delegacije DSB-a selu Planjane, u razgovoru sa pojedinim mještanima, iznete su velike neistine na rad predsjednika sela i njegovih saradnika, umanjujući njihovo zalaganje, kao i pripisujući naše zasluge nekom drugom.
Alen Azari
Naime, od mog imenovanja za predsjednika sela 2010. godine, u saradnji sa lokalnim vlastima u Prizrenu, selo Planjane je preporođeno, zahvaljujući zajedničkom radu predsjedništva na čelu sa predsjednikom.
Od samog imenovanja i biranja na demokratski način, kada me je selo jednoglasno podržalo kao kandidata za predsjednika sela, ja sam se zalagao i zalažem se za dobrobit svih mještana bez obzira na njihovo političko opredjeljenje.
Od početka mog djelovanja, kao predsjednika, u našem selu su realizovani mnogi kapitalni projekti koji su poboljšali uslove života mještana Planjana.
Neki od njih su:
- akumulacioni bazen za pijaću vodu, koji je djelom finansiran od sredstava mještana a veći dio od Opštine Prizren i ICO.
- popločavanje ulica
- posipanje deonice neasfaltiranog djela puta šljunkom
- izgradnja sportskog stadiona
- izgradnja školskog dvorišta
- izgradnja seoske ambulante
- rekonstrukcija i asfaltiranje glavnog puta, koji je uvršten u budžet opštine Prizren (završeni su pregovori oko početka rekonstrukcije, očekuje se početak radova na proljeće).
- U pregovorima smo oko izgradnje Ekološke pijace u atarima našeg sela, koja će pružiti mogućnost našim mještanima da plasiraju svoje proizvode, kao zdravu hranu.
- Rješen problem odlaganja smeća po najnižoj cjeni plaćanja u državi.
- Organizovanje mnogobrojnih vjerskih i kulturnih manifestacija
- Popravke i molerisanje doma kulture, zahvaljujući omladini sela Planjana u saradnji sa Direktorijatom za Kulturu, omladinu i sport koji je pomogao da se ovo realizuje.
- Popravka i regulisanje električne mreže. Završeni su pregovori prije 20 dana, predstavnici KEK-a su preuzeli obavezu da u najkraćem vremenskom roku završe svoj dio posla.
Smatramo da je važno napomenuti da smo KEK-u, 28. februara 2011.godine, uputili zvaničan zahtjev za zamjenu dotrajalih električnih stubova kao i premještanje kablova sa starih i dotrajalih stubova na nove.
Sve ovo gore navedeno nisu prazne priče, kao sto pojedini rade, već je realizovano ili slijedi realizacija, i najmanje je zasluga DSB-a.
Što se tiče same posjete DSB-a, žalosno je što se KEK i u ovakvim slučajevima zloupotrebljava. Radnici pomenute distribucije bili su u selu Planjane po službenoj dužnosti oko naplate računa.
Tvrdim da su pozvani "da se slikaju" kako bi DSB uveličao svoju posjetu u selo Planjane.
Uzimajući u obzir da 13 godina unazad redovno uzimaju glasove, red je da se i oni za nešto zalažu, ali na način koji priliči jednom ozbiljnom političkom subjektu, time ne zaobilazeći legitimne predstavnike sela, kome su mještani dali povjerenje da ih predstavlja i koji apsolutno uživa autoritet u svojoj zajednici.
A što se tiče konstatacije pojedinih članova DSB-a, da je "zabuna" u lokalnoj vlasti, ko šta donosi, to je samo njihovo mišljenje i oni su u velikoj su zabludi, jer i ptice na grani znaju ko, šta, i kako radi.
Svima nama su poznata sva dešavanja u vezi investiranja i ulaganja, kako u zajednici tako i u mom selu, te ako bi trebalo zahvaliti nekoj političkoj partiji onda je to sigurno Nova Demokratska Stranka.
Ako sam dobio pohvalu od mnogih političkih partija pa i od čelnika DSB-a za postignute rezultate u svom selu,  mogli su bar da me ispred mještana koje predstavljam, pozovu i zajednički se založimo za probleme sa kojima se susrećemo.
I na kraju, smatram da naši političari nisu toliko skupi, koliko su pojedinci iz naše zajednice jeftini”, stoji u saopštenju koje potpisuje Alen Azari, predsjednik sela Planjana.