Stari grad Prizren je poznat širom svijeta po svojoj burnoj historiji, svojim kulturno-historijskim spomenicima, multietničkom skladu svih onih naroda koji žive u njemu te još u puno toga. Posebno je poznat po starim zanatima i zanatlijama koji nažalost polako izumiru.

Polovinom prošlog vijeka stari zanati bili su izvor prihoda mnogih prizrenskih porodica ali su mnogi od njih nestali razvojem industrije. Tako su i stari zanati u ovom gradu počeli da izumiru u ovom savremenom svijetu. 
U Prizrenu je bilo na stotine zlatara, kujundžija, opančara, časovničara, bravara i slično dok ih danas možete izbrojati na prste i uglavnom opstaju u svrhu turističke ponude. 
Jedna od poznatijih i popularnijih brijačnica koja odoljeva modernim vremenima sa svojim stalnim mušterijama je, svakako, ona u samom centru grada, prekom puta starog turskog kupatila Hamama, a čiji je vlasnik Valton  Minci.
Brijačnica je na ovom mjestu od 25. maja 1964. godine, kada je i počela sa radom, ponosno kaže brica Valton Minci.
“Vlasnik bio moj otac, a sada sam ja preuzeo posao, što bi se reklo – sa oca na sina. U to vrijeme nije bilo, skoro pa nijedna radnja u ulici, samo par njih, jer se tadašnja trgovina odvijala na drugom kraju grada. Za sada smo dvojica kolega, a kada bude potrebno, posebno u ljetnjim mjesecima, kada imamo veliki broj  gurbedžija i turista, onda angažujemo još jednog radnika za ovaj naš posao“, kaže vlasnik brijačnice, navodeći da su cijene pristupačne „no svakoga dana ima sve manje posla jer su krizna vremena, upravo zbog tradicije, imamo mnogo mušterija koji u prolazu svrate da se obriju ili podašišaju. 
Za brijanje je u ovom starom lokalu treba izdvojiti 1 euro, šišanje je 2 eura, a pranje kose 1,5 euro. 
Gazda Minci naglašava da se trude da očuvaju tradiciju ovog zanata ali da je sve manje interesovanje mladih da izuče ovaj zanat.
“Radimo od ujutru pa do 7 sati naveče jer poslije toga nema mušterija. Evo, danas je srijeda - pijačni dan, nekada smo na ovaj dan imali veliki broj mušterija, posebno iz Župe, Podgore. No u današnje vrijeme kada je skoro svaki dan pijačni, kada se ubrzano živi i gdje se ne pridaje značaj tradiciji, mi i kao i druge zanatlije polako nestajemo“, ističe Valton  Minci, brica koji će tradiciju brijačkog zanata i oblikovanja brada, brkova i kose makazama i britvom, na svu sreću nastaviti i pokušati otrgnuti od zaborava.