Na samo desetak minuta hoda od čuvene Male plaže, prema nekada veoma popularnom hotelu “Galeb" nalazi se plaža koja spada u red najpopularnijih i najposjećenijih plaža među mladima u Ulcinju i njegovoj okolini, a može se reći i na čitavom crnogorskom primorju.

Naime, plaža "Aquarijus" je poznata ne samo starijim zaljubljenicima pitome morske obale ili prilijepe plavo-zelene boje mora u čijem se sklopu nalazi i poznato mjesto za liječenje plućnih bolesti, popularni “borići“ gdje u rano jutro dolazi i staro i mlado, već je plaža naročito popularna među mladima jer se često na njoj održavaju razne žurke ili druženja koja su među mladima veoma popularna. Na polukamenitoj plaži nalazi se i beach-bar, tj. bar na plaži gdje možete naći sve vrsta pića, razne koktele, sladoled i hranu i to po vrlo pristupačnim cijenama. 
Za muziku, koja se sve vreme čuje na plaži, su zaduženi sjajni DJ-evi a na repertoaru su uglavnom svjetski techno hitovi.
Pored svega ovog što nudi ova plaža pravi užitak će vam pružiti popularni borići u sklopu ove plaže koji će vas zaštititi od preteranog izlaganja suncu. 
Kako je uopšte došlo do toga da ova plaža u prošloj turističkoj sezoni, a vjeruje se da će slično biti i u ovoj, ponese epitet jedne od tri najbolje, najljepše ali i najposjećenije za naš web-portal govore vlasnici plaže “Aquarius", rođeni Ulcinjani Damir Hot i Nikola Zadrima. Oni su prije par godina razmišljajući čime bi mogli obogatiti svoj kućni budžet te finansirati svoje školovanje došli na ideju da sami pokrenu neki svoj turistički biznis. Sudeći po pohvalama koje stižu sa svih strana čini se da su uspjeli u tome. 
“S obzirom da smo ja i moj kolega sa kojim zajednički držimo ovaj plažni bar već par godina dok smo dugi niz godina, kao tinejdžeri bili gosti drugih lokala, naročito ljeti, jednog smo dana razgovarajući o toj temi došli na ideju da sami nešto pokušamo pokrenuti ili krenuti sa nekim svojim biznisom. Tako smo uspjeli otvoriti jedno ovakvo mjesto koje je svakako nedostajalo u ponudi našeg grada. Aquarius prije svega mladima nudimo dobar provod, druženje uz ritam dobre tehno-muzike, sve vrste pića, razne vrste koktela kai razne vrste jela, jer je ulcinjska kuhinja poznata i popularna na crnogorskom primorju. Pored ovoga   gostima nudimo i masažerske usluge kao i ležaljke, suncobrane ali i skutere i još mnogo povoljnosti kako bi im odmor koji provede kod nas ostao u dugom sjećanju“, kaže Damir Hot.
Ovaj beach-bar je ove godine počeo sa organizacijom žurki pod nazivom 'pena-party' koje su naišle na veliki odjek među mladim turistima.
"Ovakve vrste žurki su po prvi put organizirane u našem gradu i s obzirom na veliku zainteresovanost mladih odlučili smo ih postaviti u ponudi našeg beach-bara svakog trećeg dana. Ono što treba istaći je da   već treću godinu kako radimo nikada nismo imali ni najmanji incident, što sve govori o tome da je Ulcinj vrlo bezbjedan grad ali i grad koji nudi svojim gostima mnogo mogućnosti za svaku vrstu odmora. Iznenađujuće da ove godine imamo mnogo više turista iz Istočne Evrope poput Čeha, Rusa i Poljaka ima i gostiju iz zapadnoevropskih država i to nešto manje ali ih ima najviše sa Kosova i BiH i nama je vrlo drago zbog toga. Poručio bih vašim čitaocima, naročito onima koji možda planiraju da ovih dana krenu na odmor da je po svim turističkim anketama grad Ulcinj je hit ove turističke sezone a na nama je da sve naše goste srdačno dočekamo“, rekao je Damir Hot jedan od vlasnika privatne plaže “Aquarius" u Ulcinju.
Vinetu Ganić