Ljepotica iz Bosne

Almasa Sarajlić, sada već bivša maturantica Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku, zarazila je Facebook svojom neobičnom ljepotom postavivši svoju maturantsku fotografiju.

Almasa je početkom maja na svom Facebook profilu postavila svoju matursku fotografiju  te za samo desetak dana ”skupila” više od 50.000 lajkova.
Brojni građani BiH, ali i građani drugih država, čak i sa drugih kontinenata komentarisali su njenu fotografiju ističući kako je izrazito lijepa i kako odiše srećom i blaženstvom. Almasa je na svu tu medijsku pompu reagovala sasvim spontano, i rekla kako to sve neće uticati na njezine odluke i njen život te da se ništa ne mijenja, da ostaje djevojka kakva je bila i prije nego je njena fotografija obišla BiH, ali i šire.
Međutim, ona se nije mogla ni nadati da će njena fotografija privući toliku pažnju, te da će njen profil uskoro postati jedan od najposjećenijih na ovoj globalnoj društvenoj mreži. U prilog tome govori i činjenica je Almasin profil zajedno sa njenom fotografijom imao 50 000 posjeta, dok je Ronaldov profil posjećen svega 20 000 puta, piše Glamur.