Pozdrav sa Kosova: Albinot Maloku

Kako je najavljeno, predsjednica Kosova, Atifete Jahjaga, raspisala je lokalne izbore za 3. novembar, a kako kažu, odluka je uslijedila nakon postignutog sporazuma između Kosova i Srbije o normalizaciji odnosa navedenih strana, uz posredovanje Evropske unije (EU).

Poznato je da je srpska zajednica na Kosovu bojkotirala lokalne izbore koji su se održavali 2009. godine, ali sada se očekuje njihovo učešće. Zna se da poslije trojnog sastanka visoke predstavnice EU Catheriene Ashton sa premijerima Srbije i Kosova u Briselu (Ivica Dačić i Hashim Thaçi), usaglašeno da treba preduzeti sve akcije kako bi lokalni izbori na Kosovu imali dobru izlaznost, posebno srpske zajednice.

Zahvaljujući Briselskom sporazumu na lokalnim izborima na Kosovu imaju pravo glasa svi oni koji su rođeni na Kosovu, i to sa postojećim ličnim dokumentima, kako je naveo premijer Kosova, Hashim Thaçi. Time ima pravo da glasa i moj sugrađanin srpske nacionalnosti, Ivica Dačić.

Nema veze, što su se igrom slučaja, moj sugrađanin srpske nacionalnosti Ivica Dačić i njegova porodica, da bi našli bolje uslove za život - preselili se u susjednu državu. Tamo je odrastao, školovao se i borio se protiv svoje otadžbine s ciljem da je uništi. Kosovo i njegove sugrađane nije branio kad je njegov šef poslao vojsku da pobije sve redom, bez razlike. No, nakon toga, igrom slučaja opet, on je postao premijer druge države, i ja kao Dačićev sugrađanin se ponosim što je postigao da postane premijer i cijenjeni političar druge države. Neovisno od toga, premijer moje države Kosovo, Hashim Thaçi, mene i mog sugrađanina srpske nacionalnosti, Ivicu Dačića, pozvao je da izađemo na lokalne izbora da bi glasali za odbornike i gradonačelnike naših opština.

Prizrenski šarm: Ivica Dačić

Moj sugrađanine srpske nacionalnosti, tvoju želju da glasaš na lokalnim izborima na Kosovu, zato što si rođen u Prizrenu, najboljem gradu u državi Kosovo, ispunio ti je tvoj premijer Hashim Thaçi. Naš, moj i tvoj premijer, kojeg si nekada zvao “Zmija”, izborio se za to pravo, da možeš glasati bez ikakvih problema i slobodno u slobodnom Kosovu, pa - bujrum, glasaj i biraj svoje legalne predstavnike u tvojoj opštini.

Ovom prilikom savjetujem vladu u Prištini, da preko svoje kancelarije Posebne misije za vezu u Beogradu, otvori 3. novembra mjesta za biralište za sve naše sugrađane, koji su rođeni na Kosovu, ali žive u Srbiji.