Ponovo velike gužve na graničnim prelazima

Srpska policija i dalje traži mito od građana Kosova. Iz Ministarstva vanjskih poslova Kosova kažu da će ovu zabrinutost predstaviti nadležnim organima na narednim sastancima sa srpskim organima. S druge strane iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije kažu da nemaju saznanja o nepravilnostima na graničnim prelazima, prenosi portal "Indeksonline".

Rutina čekanja i dugih kolona na granici između Kosova i Srbije je ponovo otpočela krajem ovog vikenda. Naši sunarodnjaci koji su namjeravali preći na graničnom prelazu Merdare naišli su na poveću kolonu koja je bila i do jednog kilometra i koja im je oduzela i po nekoliko sati čekanja.

Kosovske gurbedžije su izrazile razočarenje ovim dugočasovnim čekanjima, koja se već nekoliko godina zaredom ponavljaju. Prema riječima nekih od njih, ove godine je dodato još jedno mjesto gdje se stvaraju poveće gužve - na granici između Srbije i Mađarske. Dok za ulazak na Kosovo iz Srbije čekanja su se odužila i po nekoliko sati, na izlazu sa Kosova u Srbiju nije bilo nikakvih problema.

"Čekao sam sat vremena ovdje na Merdaru, na srpskoj strani, a negdje oko dva i pol sata na granici između Mađarske i Srbije", rekao je Nazif Ahmeti, koji je dolazio iz Švedske. On je za ova dugočasovna čekanja optužio pripadnike srpske pogranične policije.  
Međutim, bilo je i onih koji su za ova poduža čekanja okrivili i pripadnike pogranične policije Kosova koji ne rade kako treba kako bi eliminisali duga čekanja putnika.

Pripdanici Granične policije na prelazu 3 - Merdare su rekli da su kolone gurbedžija počele od subote.