SKANDAL!

Kako prenosi bh. portal "Diwan", došlo je do velikog skandala na ovim igrama, koje se održavaju u sandžačkom gradu Prijepolju, jer je Republika Srpska predstavljena kao država, a njena zastava je istaknuta ravnopravno sa zastavama Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

U Prijepolju u julu počinju jubilarne 50. Međuopštinske sportske igre – MOSI. Na ovoj maniifestaciji amaterskog sporta nastupiće ekipe iz opština sa tromeđe sada nezavisnih država Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Međutim, kako reporter portala "Diwan" javlja, došlo je do velikog skandala.

Na ovim igrama je Republika Srpska predstavljena kao država, a njena zastava je istaknuta ravnopravno sa zastavama Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Ostaje pod znakom pitanja kako će na ovo reagovati ekipe koje dolaze iz opština iz Federacije BiH, kao što je recimo Goražde, ili pak, kako će reagovati ekipe Novog Pazara, Sjenice, Tutina i drugih sandžačkih gradova, gdje je većinsko bošnjačko stanovnštvo i opštinsko rukovodstvo.

Prema informacijama sa kojima portal raspolaže, na ovaj skandal još niko nije reagovao od bosanskohercegovačkih zvaničnika iz Sarajeva.

Podsjećamo, da je u Prijepolju na vlasti SDPS Rasima Ljajića, koji ujedno ima i čelnu poziciju predsjednika opštine. Pored SDPS na vlasti je i SDA Sulejmana Ugljanina, DSS Vojislava Kooštunice, SRS Vojislava Šešelja i Demokratska stranka Dragana Đilasa.