Radni doručak na Pantovčaku

Predsjednici zemalja regije susrest će se danas u povodu ulaska Hrvatske u EU na radnome doručku kod predsjednika Ive Josipovića.

Dolazak su potvrdili svi - predsjednici Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Kosova te sva trojica članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Osam zemalja regije na neformalnom susretu - zajednička je inicijativa predsjednika Josipovića i slovenskog kolege Boruta Pahora.
"Tema je, naravno, hrvatsko članstvo u Europskoj uniji i naši odnosi koji će sada biti nešto drugačiji, pogotovo kada uzmemo u obzir ambicije naših susjeda da pristupe Europskoj uniji. Očekujemo da ispune uvjete koje trebaju, koje smo i mi ispunili. Očekujemo i da će, kao što smo i mi odgovorno u odnosu na susjede radili svoj posao, da će tako raditi i oni", rekao je predsjednik Josipović Media servisu.
Srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić dolazi na Pantovčak unatoč pozivanju Kosova. 
"O tim raznim uvjetima sam slušao samo iz medija, ne bih spekulirao o tome. Kod mene na radnom doručku bit će svi za istim stolom", zaključio je Josipović u intervjuu Media servisu.