Teška saobraćajna nesreća na putu Kriva Palanka - Kumanovo, na sjeveru Makedonije. Šestoro poginulo, među kojima i dvoje djece, u direktnom sudaru dva automobila, koja su eksplodirala i izgorjela.

Šestero ljudi je poginulo, među kojima i dvoje djece, u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu kasno poslije podne kod sela Smiljčište, na magistralnom putu Kriva Palanka - Kumanovo, na sjeveru Makedonije.
U direktnom sudaru automobila marke "folksvagen pasat" i BMV, koji su eksplodirali i izgoreli, usmrćeno je šest lica, potvrđeno je iz policijskih izvora poslije uviđaja na mjestu saobraćajne nesreće. U BMV skopskih registarskih oznaka poginuli su Ljupčo L. (39), njegova supruga i njihove dvoje dece, J.L. (4) i P.L. (6). svi iz Skoplja. U automobilu marke "folksvagen pasat" registarskih oznaka Kumanova, poginuli su policajac MUP Makedonije L.J. (50), koji nije bio na službenoj dužnosti, i njegov saputnik V.B. (58).
Vatrogasne i ekipe Hitne medicinske pomoći nisu mogle na mjestu nesreće da pomognu nikome budući da nijedan od putnika u smrskanim i izgorjelim automobilima nije davao znake života, potvrdili su policijski izvori.
Precizirano je da su "tri lica zaglavljena u BMV, u zapaljenom vozilu potpuno izgorjela..."
Dok je trajao uviđaj na mjestu nesreće kod Smiljčišta, regionalni put Kumanovo - Kriva Palanka je bio zatvoren, a saobraćaj je naizmenično u oba pravca preusmjeravan na seoski alternativni put. U iščekivanju zvaničnog saopštenja MUP Makedonije, pretpostavlja se da je uzrok sudara prebrza vožnja oba automobila, neprilagođena uslovima klizavog kolovoza na opasnoj krivini, koja je odranije registrovana kao "crna tačka"...