Rožajac Muharem Fejzić

Rožajac Muharem Fejzić, koji je u crnogorskoj javnosti prvi progovorio o švercu cigareta na granici prema Kosovu, tvrdi da je bio otet i mučen na Kosovu.

Uprava policije Crne Gore saopštila je da radi na rasvetljavanju slučaja Fejzić.
Nestanak Fejzića u petak prijavila je njegova porodica, nakon čega je pronađen na Kosovu, a sinoć ga je Policija Kosova predala crnogorskim kolegama.
Fejzić je podgoričkim medijima kazao da su ga maskirane i naoružane osobe otele prije tri dana na putu Rožaje-Besnik.
On je naveo da mu je stavljen povez preko očiju i da je odvezen u nepoznatom pravcu.
"Doveden sam u neku prostoriju u kojoj su me mučili. Skinuli su me i nečim pekli po čitavom telu. Pola su mi života skratili", kazao je Fejzić.
On je dodao da je nakon toga izveden iz objekta na otvorenom i da je tada jedan od otmičara repetirao pištolj, ali mu je drugi otmičar na albanskom jeziku kazao "ne".
"Brojao sam posljednje sekunde i vjerovao da sam završio sa životom. Onda su otmičari otišli, Ne znam zašto me nisu ubili", kazao je Fejzić.
On je rekao da je potom krenuo po mraku kroz šumu, a kada je naišao na prvu kuću, stanari su pozvali policiju.
"Policija Kosova me je ispitala, a nakon toga predala crnogorskoj policiji", ispričao je Fejzić.
S obzirom da je Fejzić izjavio da je bio otet, odveden je na pregled u Dom zdravlja u Rožajama gdje je dežurni ljekar, pošto ga je pregledao, konstatovao da je zadobio površinske opekotine.
Policijski službenici su nakon pregleda, od Fejzića uzeli izjavu u kojoj je on kazao da je povrede zadobio na Kosovu, saopštila je Uprava policije Crne Gore. Dodaje se da je Fejzić nakon toga odvezen kući u pratnji policije, kao i da se njegov dom nalazi pod policijskim obezbjeđenjem.
Službenici Uprave policije Crne Gore, u konsultaciji sa nadležnim tužiocem i u saradnji sa Policijom Kosova, preduzimaju intenzivne mjere i radnje na potpunom rasvetljavanju događaja, navodi se u saopštenju.
Fejzić, koji je u crnogorskoj javnosti prvi progovorio o švercu cigareta na granici prema Kosovu, nestao je u petak na putu Rožaje-Bać, a kasnije tog dana je Uprava policije Crne Gore saopštila da je pronađen na Kosovu.
Članovi njegove porodice sumnjali su da je Fejzić kidnapovan zbog javno iznesenih tvrdnji da ima materijalne dokaze o švercu cigareta.
Fejzić je prije dvadesetak dana javno progovorio o švercu cigareta na granici između Crne Gore i Kosova.
On je tada pozvao policiju da ga zaštiti, tvrdeći da mu je život ugrožen, jer je svjedok prekograničnog šverca.