Razgovori o telekomunikacijama i energetici

Timovi Beograda i Prištine sastaće se danas u Briselu gdje će otvoriti razgovore o telekomunikacijama i energetici, a šef srbijanskog tima za tehničke pregovore Dejan Pavićević očekuje da će stavovi dvije strane biti bliži nego u prethodnim razgovorima.

Pavićević je u izjavi Tanjugu rekao da su razgovori o pitanjima telekomunikacija i energetike u okviru tehničkog dijaloga Beograda i Prištine ranije započeli, ali da nikada nisu završeni i doveli do rješenja.
"Očekujem da ćemo sada početi iznova razgovore na tu temu jer prethodni koji su vođeni nisu doveli ni do kakvog rješenja. Sada ćemo videti u kom pravcu će to da se kreće. Pretpostavljam da nećemo uspjeti sve da rješimo u prvoj rundi, a videćemo kako će ići dalje", rekao je Pavićević.
Upitan da li očekuje da razgovor o navedenim temama ovog puta dovede do približavanja stavova dvije strane, Pavićević je rekao: "Ja se nadam".
U današnjim razgovorima će učestvovati i potpredsjednik vlade Srbije Rasim Ljajić, što predstavlja podizanje dijaloga na viši nivo, kazao je Pavićević i dodao da će Ljajić učestvovati u svojstvu resornog ministra za pitanja telekomunikacija, dok će o pitanjima energetike razgovarati ministarka Zorana Mihajlović, čiji je to resor.
Pavićević je dodao i da će, prema očekivanjima, prištinski tim predvoditi zamjenica premijera Edita Tahiri, a da će domaćin sastanka biti direktor za Zapadni Balkan pri Generalnoj direkciji Evropske komisije za proširenje Pierre Mirel.