Ispovijest para koji je skočio u nabujalu rijeku

Priča mladog zaljubljenog para iz Podgorice koji se zbog zabranjene ljubavi bacio u nabujalu rijeku, držeći se za ruke, dobila je epilog. Nakon što ih je policija spasila u zadnji tren, 18-godišnja djevojka napustila je porodicu i odselila se svojoj velikoj ljubavi.

Nakon što su Anelu Koljenović (18) i Zekriju Kabaši (20) iz nabujale rijeke Cijevne spasili policajci, zaljubljeni se par oporavio i odlučio na zajednički život.

Mladić je umalo izgubio život jer je upao u vir. Krajnjim naporom uspio se uhvatiti za grane uz obalu i pričekati policiju. Djevojku je spasila stijena za koju se uhvatila nakon skoka.

''Policajci su prvo prišli meni, ali ja sam rekla neka prvo spase njega jer se počeo daviti. Imali smo mnogo sreće. Majka, susjed i brat bili su na obali i desetak minuta nisu zvali policiju. Pozvali su je tek kad su posumnjali da ja više ne mogu izdržati u vodi, a on se cijelo to vrijeme borio s valovima Cijevne'', rekla je zaljubljena djevojka za Blic.

'Bacali su kamenje na nas, tada smo odlučili skočiti'

Ovaj je mladi par već tri godine u vezi, no porodica je za nju saznala prije više od godinu dana. Tada su započele i njihove muke jer su Aneli majka i brat zabranjivali da se viđa sa Zekrijom. Razlog – on je katolik, a ona muslimanka.

Uprkos njihovom neslaganju, ljubav ove djevojke i mladića bila je jača. "Toga dana šetali smo prema Cijevni kada su nas vidjeli moja majka i susjed. Trčali su prema nama, a pridružio im se i moj brat. Bacali su kamenje na nas, a mi smo na samoj obali odlučili skočiti u hladnu rijeku", rekla je Anela.

Nakon toga je odlučila da se više neće vratiti svojoj porodici, nego nastaviti život u kući svoje velike ljubavi.

''Još smo pod stresom, a kad se sve ovo smiri, vjenčat ćemo se'', najavila je njihove planove Anela.

Zbog zabranjene ljubavi prijetili im i smrću

Priznali su i da ih je susjed s kojima je bila njena majka u tom trenutku stalno pratio, prijetio im te obavještavao majku o njihovim susretima.

''Kao da je agent, kao da ga je moja majka unajmila da nas prati'', napominje djevojka.

Nekoliko puta njena je majka došla ispred njegove kuće te prijetila Zekrijinom ocu da će mu ubiti sina.

''Neko bi trebao odgovarati zbog svih tih napada'', misli zaljubljeni mladić dodajući da je susjed koji ih je pratio nakon incidenta čak došao u bolnicu i vrijeđao ih.