Protest Albanaca u Preševu

Na protestu u Preševu okupio se veliki broj Albanaca koji su tražili slobodu za pripadnike gnjilanske grupe, kao i da se njihovi predstavnici uključe u pregovore Beograda i Prištine jer, kako kažu, preševska dolina pripada sjeveru Kosova.

U organizaciji albanskih političkih partija u Preševu je održan protest, na kojem su demonstranti tražili slobodu za pripadnike gnjilanske grupe, kao i da se vrati uklonjeni spomenik pripadnicim Oslobodliačke vojske Bujanovca, Preševa, Medveđe (OVPBM).  

Istaknuti su i zahtjevi da budu dio pregovora Beograda i Prištine jer, kako navode, preševska dolina je sjever Kosova.

Zahtjevaju slobodu za pripadnike gnjilanske grupe i da se vrati spomenik pripadnicima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe, koji je uklonjen iz centra Preševa.

Na protestu je bio veliki broj mještana, koji su nosili zastave Albanije i Amerike i parole sa ispisanim zahtjevima, "Želimo Preševo u dijalogu u Briselu", "Želimo Univerzitet", "Bez reciprociteta nema stabilnosti", "Dolina traži ono što žele Srbi sa sjevera Kosova...", "Stop diskriminaciji", "Ne - militarizaciji Doline", "Stop etničkom čišćenju Albanaca sa njihovih ognjišta u Preševskoj dolini", kao  i onaj "Ujedinjenje Doline sa Kosovom".