Mještani sela Mučibab zabrinuti za svoje živote

Stanovnici sela Mučibab (Muçibabë) na granici sa Srbijom zabrinuti su što nakon potpisivanja sporazuma o upravljanju granicama pred očima policije i samih mještana na u kosovskom dijelu cvijeta krijumčarenje, ali ovaj put konkretno dolazi od samih Albanaca iz Preševa.

Idriz je Rexhepi, mještanin sela Mučibab izjavio je za portal "Rajonipress" da nakon potpisivanja sporazuma poznatog kao IBM Albanci iz sela Depče, Ukmemet i Zukbaše kod Preševa su otvorili put u dužini od 6 kilometara, put koji je otvoren bagerom i propratnom mašinerijom a sve u cilju izbjegavanja carinske i granične kontrole.

"Preko ovog puta sva roba koja dolazi iz Srbije ulazi na Kosova bez carinske ili granične kontrole", kaže on.

Rexhepi je rekao da se preko ovog ilegalnog puta odvija krijumčarenje stoke kao i različitih namirnica.

"Mi smo protiv ovakvih ilegalnih aktivnosti, jer se ugrožava život stanovnika sela Mučibaba koje se nalazi u blizini granice. Policija, koja se nalazi udaljena 2 km od ovog puta ne reaguje iako su upoznati sa ovim slučajem", rekao je Rexhepi.

Kontaktiran od strane portala "Rajonipress", Nebih Aliu direktor departamenta regionalne granične policije rekao je da nije upoznat da postoji takav put koji se koristi za krijumčarenje.