Još nije poznat motiv zločina

Vlada Srbije proglasila je srijedu za Dan žalosti, povodom ubistva 13 osoba u Velikoj Ivanči kod Mladenovca.

"Vlada Srbije povodom ove teške nesreće izražava veliko žaljenje, saosjećanje i podršku porodicama ubijenih", piše u saopštenju.
Ljubiša B. (60) je iz vatrenog oružja u Velikoj Ivanči ubio šest muškaraca, šest žena i jedno dijete, a nakon toga je pokušao da ubije svoju ženu i sebe.  Nakon policijskog uviđaja još nije poznat motiv ovog zločina.
Direktor policije Milorad Veljović najavio je da će uskoro Vladi Srbije biti upućen novi nacrt Zakona o oružju i municiji koji će predviđati veću kontrolu ljudi koji posjeduju oružje.
Policija je uz prisustvo sudije i tužioca obavila cjelodnevni uviđaj kako bi se utvrdili motivi i detalji tog zločina. 
Prema Zakonu o obilježavanju dana žalosti na teritoriji Republike Srbije, Dan žalosti može se proglasiti, između ostalog, poslije naročito teške nesreće koja za posljedicu ima smrt, ranjavanje, ili teško oštećenje zdravlja većeg broja ljudi. 
Prema Zakonu, mediji su dužni da programe usklade i umjesto humorističkih, zabavnih, folklornih i drugih emisija sa zabavnom i narodnom muzikom, emituju muziku i emisije prikladne danu žalosti.
Ljubiša B. je u komi, dok je njegova supruga Javorka, koja je u pucnjavi pogođena u glavu i vrat i koja je takođe u bolnicu primljena u kritičnom stanju, prema posljednjim informacijama, bolje.
"Ona je neznatno bolje. Nije životno ugrožena. Probudila se, čak je i komunicirala sa ljekarima. Njen pritisak i stanje svjesti se popravljaju, i to su dobre vijesti", rekao je za "Novosti" direktor Urgentnog centra dr Zlatibor Lončar.
"Kada bude urađena kompletna dijagnostika i budemo imali sve nalaze, onda će se znati da li će biti rađena hirurška intervencija. Pored njenog kreveta stalno dežura ekipa doktora."
Ovaj stravičan događaj smatra se jednim od većih masovnih ubistava u posljednjih 15 godina u svijetu.