I danas živi kao supruga predsjednika

Jovanka Broz (89) iz vile na Dedinju nije izašla od 2007. godine, a vrijeme ondje provodi čitajući knjige i novine. O sebi se brine sama, a unatoč godinama uvijek je lijepo odjevena i našminkana.

Jovanka Broz, supruga Josipa Broza Tita, i danas živi kao supruga predsjednika. Jovanka je uvijek lijepo odjevena, potpuno našminkana, a kosu skuplja u punđu iako godinama ne izlazi iz Vile "Bor" na beogradskom Dedinju, piše beogradski "Blic".

O sebi se brine uglavnom sama, a povremeno joj dolaze sestra i jedna rođakinja. Vrijeme provodi uglavnom čitajući knjige i novine.

Vilu je Titova udovica posljednji put napustila 2007. godine kada je objavljena njezina fotografija kako se vozi u automobilu dugogodišnjeg prijatelja Rade. Tada su otišli samo do obližnje slastičarnice po sladoled.

Od tada je niko više nije vidio izvan vile, a dvije godine prije tog 'izleta' prestala je ići na Titov grob.

"Odmah poslije Titove sahrane oduzeli su joj sve dokumente. Nije imala ni ličnu kartu, a ni zdravstvenu knjižicu. Bojala se da će je izbaciti ako samo i na trenutak napusti kuću", ispričala je za Blic A. M. koja je godinama održavala kontakt s Jovankom.

Jovankin pravnik Toma Fila otvoreno priča o svojoj klijentici.

"Usprkos tome što ima 89 godina, ona je i dalje lijepa žena. O sebi se brine sama, čak i kad je mogla imati nekoga u kući da joj pomaže, ona je to odbila. Veliki je borac i to joj je pomoglo da sve ove godine preživi pod strogim nadzorom. Nekada se bojala za svoj život, a sada se jedino boji da je ne izbace iz kuće", kaže Fila.