Zbog laži koje je plasirao beogradski "Kurir"

Hanka Paldum, prva dama bh. estrade, ponovo je iznervirana kampanjom koju protiv nje vode pojedini mediji u Srbiji. Pjevačica demantirala je tvrdnje da je Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) protiv nje pokrenula istragu zbog sumnje da je prije 12 godina na Igmanu zlostavljala Gorana Goluba.

"To je bila još jedna od laži u nizu 'Kurira'. Protiv mene nije pokrenuta istraga. Mene to nimalo ne raduje, jer bih voljela da se, napokon, pokrene i da se dokaže da sam nevina i da se skine ljaga s mog imena", kaže Paldum.

Bh. diva dodaje da je, nakon njene prijave, Regionalna advokatska komora Sarajevo pokrenula disciplinski postupak protiv Duška Tomića zbog iznošenja laži u slučaju "Silos".

"Tomić je slagao da sam spominjana u tom procesu. U ovoj advokatskoj komori pokrenut je proces protiv njega i jučer je trebao dati iskaz. Tomić se nije pojavio, a ja sam bila pozvana u svojstvu svjedoka", kaže Hanka.

Kontaktirali smo i Jasminu Cero, disciplinsku tužiteljicu Regionalne advokatske komore Sarajevo, koja vodi postupak protiv Duška Tomića.

"Provodeći proceduru, ocijenila sam da, prema mom mišljenju, postoje pojedini elementi za povredu kodeksa advokatske etike i u tom dijelu je podignuta optužnica. Predmet je pred disciplinskim sudom. Sljedeća rasprava zakazana je za 3. april", kazala je Cero i dodala da je Tomić opravdao svoj izostanak.