Zapaljena u noći između 17. i 18. marta 2004.

Suđenje optuženima za nerede u kojima je zapaljena Bajrakli džamija u Beogradu u noći između 17. i 18. marta 2004. godine, biće nastavljeno danas.

Na suđenju bi trebalo da budu pregledani policijski video snimci paljenja beogradske džamije.
Na optuženičkoj klupi je i Miloš Radisavljević Kimi koji je jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz".
Njemu je 27. februara prošle godine spojen proces sa ostalim optuženima pošto je po kratkom postupku deportovan iz Makedonije i smješten u Okružni zatvor u Beogradu.
Radisavljeviću i ostalim optuženima sudi se za djelo "učestvovanje u skupini koja vrši krivično djelo", za koje je zaprećena kazna do pet godina zatvora.
Neredi kod džamije izbili su poslije nasilja koje je izbilo na Kosovu 17. marta 2004. Demonstranti u Beogradu su probili policijski kordon na uglu ulice kralja Petra i Gospodar Jevremove i, uz povike "Ubij Šiptara", provalili u dvorište džamije, a potom je i zapalili.
Polupali su prozore i inventar, a zatim zapalili džamiju. Te noći do temelja je izgorjela i biblioteka sa više od 7.000 knjiga velike vrijednosti.
Radisavljević je pravosnažno osuđen na šest mjeseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja tokom međunarodne fudbalske utakmice Partizan - Šahtjor u decembru 2009. godine u Beogradu.
U ponovljenom postupku zbog ugrožavanja sigurnosti novinarke televizije B92 Brankice Stanković skandiranjem prijetnji na istoj utakmici osuđen je na godinu dana zatvora, ali ta presuda još nije postala pravosnažna.