Predsjednik LDP-a Čedomir Jovanović naglašava

Potpuno je pogrešan način na koji vlast, bježeći od istine pred svojim narodom, pokušava da najavi rješenje kosovskog problema, izjavio je jučer predsjednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović i dodao da su političari od istine bježali godinama i da smo zato i stigli do ove tačke nacionalnog propadanja.

"Neće biti srpskih institucija na Kosovu jer je Srbija 1999. godine, kada su je vodili političari koji su sada na vlasti, nakon rata sa cijelim svijetom kapitulirala i izgubila pravo da Kosovom upravlja", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.
 
To mogu da budu, dodao je, institucije u čijem radu će Srbi zajedno učestovavati sa Albancima, slične onima iz Hrvatske ili južno od Ibra.
 
Jovanović je napomenuo da je ono što danas radi vladajuća koalicija repriza Miloševićeve politike koji je ratove u bivšoj Jugoslaviji završio kapitulirajući na međunarodnim mirovnim konferencijama ili pod bombama.
 
"Beograd i Priština ne treba da se dogovore zbog dobijanja datuma pregovora sa EU, nego da bi konačno jedna generacija u ovoj zemlji cio život proživjela u miru, bez straha od novog konflikta. Ako se to ne dogodi, Srbi i Albanci će ostati u vječitom neprijateljstvu", upozorio je Jovanović.