Albanci trebaju biti jednaki sa svima u Makedoniji

Lider Demokratske partije Albanaca (DPA), Menduh Thaçi je danas boravio u Strugi i Labuništu, gdje je održao sastanke sa svojim stranačkim pristašama i kako bi proširio podršku za učlanjenje novih članova.

"DPA je jedina stranka Albanaca i zainteresirani smo da Albanci budu jednaki sa svima u cjeloj zajedničkoj Makedoniji, jer u ovoj Makedoniji, koja je naša zajednička kuća, oni uživaju sve povlastice a mi se nalazimo po podrumima. To se više neće događati. Albanci su doprinijeti sa preko milijardu eura u budžetu Makedonije, a vraća im se samo dio, što nije dovoljno za sjelokupni razvoj", rekao je predsjednik DPA, Menduh Thaçi, piše Ina prenosi portal "Indeksonline".

Lider DPA, Menduh Thaçi je rekao da će vanredni izbori u Makedoniji biti u junu ili julu ove godine.

"Nemojte slušati što vam kažu iz Demokratske unije za integraciju (DUI), da nema ništa od politike. To je velika pogreška. Narod koji nema jaku politiku, koji nema jaku opoziciju, pašće za nekoliko decenija. Naša borba je da ih ubjedimo svim sredstvima koja imamo na raspolaganju da trebamo živjeti kao oni. Želim vas uvjeriti da će se u junu ili julu održati vanredni parlamentarni izbori", izjavio je Thaçi.