Napeto u Preševu: Žandarmerija se stacionirala kod spomenika!

Kako javlja srbijanski portal Telegraf.rs, srpska žandarmerija je sinoć s 5 autobusa stigla u Preševo i stacionirala se nedaleko od spomenika koji je podignut poginulim borcima UÇPMB, u bazu žandarmerije kod Bujanovca je stiglo pet autobusa punih policajaca, a noć ranije u ovu bazu došao je čitav kontingent pripadnika žandarmerije.

Jake snage srpske Žandarmerije ušle su u Preševo i stacionirale se u blizini spomenika borcima UÇPMB. Građani su u strahu...

Srpska Žandarmerija je sa pet autobusa stigla u Preševo i stacionirala se nedaleko od spomenika, koji je podignut poginulim borcima UÇPMB, pišu beogradski mediji, prenosi portal "Telegrafi".

Kako mediji nezvanično saznaju, u bazu Žandarmerije kod Bujanovca juče je stiglo pet autobusa punih policajaca, a noć ranije u ovu bazu došao je čitav kontingent pripadnika Žandarmerije.

"Sve je apsolutno spremno da se sprovede odluka države. Međutim, scenario same akcije drži se u strogoj tajnosti, tako da samo najviše državno rukovodstvo zna kada će i na koji način doći do ove operacije", pišu mediji pozivajući se na izvor iz bezbjednosnih službi.

Zvanično, u četvrtak je istekao rok koji je premijer i ministar policije Srbije Ivica Dačić dao albanskim liderima.

Sem primetne napetosti svih mještana Preševa, veče je proteklo nestvarno mirno, a na ulicama grada znatno je manje policije, ali je zato tu veliki broj pripadnika Žandarmerije.

"Od večeras je primetan veći broj pripadnika Žandarmerije, zaista ne znamo što su ovdje i šta se dešava, ovo unosi malo nemira među nas", rekao je M. A. (42), mještanin Preševa.

Podsjetimo, prije nekoliko dana izvršena je totalna mobilizacija policije, koja je iz svih krajeva Srbije krenula ka jugu zemlje, pa ostaje da se vidi da li je ovo pojačano prisustvo bezbjednosnih snaga samo pokazna vježba ili nešto više.