"Stigla zima... Jedan hljeb i pokrivač za Siriju"

Počela je kampanja "Stigla zima... Jedan hljeb i pokrivač za Siriju" u okviru koje se Sirijcima koji su žrtve krvoprolića dijeli brašno, odjeća, hrana, obuća i pokrivači. Kampanja je postala nada za mnoge Sirijce i za njihovu djecu koja se bore sa raznim bolestima i glađu u hladnim zimskim danima.

Nana Hatidža Hasan Sihadi, čija fotografija je privukla pažnju na plakatu kampanje, postala je simbol sirijske drame. 
Ekipa agencije Anadolija pronašla je 90-godišnju nanu Hatidžu u Libanu. Hatidža živi u ruševinama sa kćerkom, sinom i dvoje unučadi, bez dovoljno hrane i potrebnih lijekova.
Nana Hatidža je u sukobima koji se vode u Siriji izgubila dvoje unučadi, a kaže da joj je jedina želja da umre tamo gdje je i rođena.
Hatidža je, u razgovoru s ekipom agencije Anadolija, kazala da su vojnici odani sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu "srušili sve u Siriji", da su "sravnili državu sa zemljom".
Ističući da je doživjela da vidi "kišu bombi" kako padaju oko nje, Hatidža je kazala da je bila prinuđena da napusti Siriju.
"Nismo mogli izdržati, i došli smo ovdje. Preživljavamo uz pomoć dobrih ljudi. Zaista, hvala svima koji su nam pomogli. Samo želim da odgovorni ispaštaju za ovo stanje. Bolesna sam, nemam lijekova, bespomoćna sam. Ponekad lijekove uspijem dobiti iz Homsa. Jedina mi je želja da se vratim u svoju državu i da tamo umrem", kazala je ona.
Kad je čula da je turski premijer Recep Tayyip Erdogan vidio fotografije nane Hatidže na plakatima za kampanju i poručio da se za nanu posebno dobro brinu, ona je na to odgovorila da mu želi svako dobro zbog nesebične pomoći koju je ukazao njenom narodu.
Naglasivši da sirijske izbjeglice ne dobivaju dovoljno pomoći od libanskih vlasti, nana Hatidža je poručila i zamolila muslimane širom svijeta da se "pobrinu za svoju braću".