Napredak u procesu dijaloga

Ambasadorka SAD u Beogradu Mary Warlick izjavila je da je odluka Vlade Srbije, kojom se reguliše učešće Srbije na skupovima na kojima učestvuje i Kosovo, dokaz rješenosti vlasti u Beogradu da se pronađu načini za napredak u dijalogu, prenosi portal KiM Radio pisanje beogradske štampe.

"Nadamo se da će ovo biti korak unaprijed ka učešću predstavnika Vlade Srbije na regionalnim skupovima. Ovo je važan dokaz rješenosti Vlade Srbije da se napreduju u procesu dijaloga i mi to pozdravljamo", rekla je Warlick novinarima u Kraljevu.

I izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin pozdravio je instrukciju Vlade Srbije, navodeći da pred dolazak premijera Ivice Dačića u Brisel ona predstavlja pravu poruku u pravom trenutku.

"Vlada Srbije je ovom odlukom poslala pozitivnu poruku u region i Evropu i pružila svojevrsno uvjerenje da će i ostali dogovori iz dijaloga Beograda i Prištine biti uskoro primenjeni. Pred dolazak premijera Ivice Dačića u Brisel, to predstavlja pravu poruka u pravom trenutku," ocjenio je Kacin, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Pozdravljajući instrukciju Vlade Srbije, Kacin je istakao da se tom odlukom "napokon stvara mogućnost za aktivnu, regionalnu i ekonomsku politiku Srbije".