Velikosrpstvo na djelu

Predsjednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je manji bosansko-hercegovački entitet RS "država". Ova izjava Nebojše Stefanovića samo još jedanput potvrđuje da je velikosrpstvo i dalje glavna politička linija kako u Srbiji tako i u manjem bosansko-hercegovačkom entitetu RS.

U saopštenju koje je pristiglo na adresu redakcije od strane Narodnog Vijeća Sandžaka, odnosno Upravnog Odbora Predstavništva Sandžaka za Skandinaviju dalje stoji: "Međutim, opšte je poznato, haškim presudama dokazano da je RS genocidna tvorevina koja u okupaciji i danas drži jedan dio naše matične države Republike Bosne i Hercegovine. RS bi mogla postati država samo onda kad na svijetu ne bude više ni jednog živog Bošnjaka. Tražimo da se Nebojša Sefanović izvini zbog svoje  fašistoidne velikosrpske izjave, odnosno tražimo da zauvjek nestanu velikosrpski apetiti prema Republici Bosni i Hercegovini.

U suprotnom zahtjevamo od bošnjačkih političkih predstavnika u institucijama Bosne i Hercegovine da počnu Sandžak imenovati državom i Bošnjačkom republikom. Istovremeno zahtjevamo od političkih i drugih bošnjačkih organizacija u Sandžaku da ubrzaju svoje djelatnosti koje proističu iz legitimnih zahtjeva za obezbjeđivanje autonomije Sandžaka.

Izražavamo svoju punu podršku Denisu Bećireviću zamjeniku predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine koji je pozvao sve političke snage u odbranu Bosne i Hercegovine", stoji na kraju saopštenja.