Albanija

Policija u Draču, Albanija, je pokrenula krivični postupak protiv četiri osobe sa Kosova koji su pokušali da putuju u Italiju s neispravnim pasošima i dokumentima. Četiri Kosovara su na kontrolnom punktu pokazali originalna oidentifikaciona dokumenta, ali koja su pripadala drugim osobama sa kojima su imali iste fizičke predispozicije, piše postal Indeksonline.

Tako je građanin sa inicijalima M.A., 23 godine, stanovnik Gnjilana, Kosovo, predočio na granici srpski pasoš, kojeg je koristio zbog fizičke sličnosti sa osobom na dokumentu.

Također, 18-godišnjak sa inicijalima M.Z. stanovnik Suve Reke, je na kontroli u luci Durs predočio biometrijski pasoš Makedonije, sa generalijama drugog državljanina, ali isto koristeći fižičku sličnost sa osobom na pasošu.

Slična situacija dogodila se i sa 23-godišnjim R.M, stanovnikom iz Peći na Kosovu. On je uhvaćen od strane policije, dok je putovao u pravcu Italije, sa pasošem druge osobe.
 
Dok je građanin sa inicijalima F.G., 21 godina, građanin Mališeva na Kosovu predočio pasoš i italijansku dozvolu boravka, koji su pripadali drugoj osobi, ali s kojom je isto imao fizičke sličnosti.

Policija je pokrenula krivični postupak protiv četiri osobe sa Kosova zbog falsifikovanih dokumenata.