Evropski prijedlog sprovesti u potpunosti

Sjedinjene Američke Države očekuju da Kosovo i Srbija iskoriste sastanak u Ohridu 18. marta da pokažu svoju posvećenost regionu sa mirnom budućnošću, rečeno je u State departmentu za Gazetu express.

Na pitanje kakva su očekivanja SAD od sastanka 18. marta u Ohridu, neimenovani portparol američkog State departmenta je rekao da „očekuju da Kosovo i Srbija iskoriste sastanak 18. marta u Ohridu da pokažu svoju posvećenost mirnoj budućnosti regiona“.

On je dodao da SAD podstiču Kosovo i Srbiju da rade konstruktivno i fleksibilno na punoj primjeni francusko-njemačkog prijedloga i ponovio svoju snažnu podršku dijalogu koji vodi Evropska unija.

„Očekujemo da će dve strane iskoristiti razgovore u Ohridu, u Sjevernoj Makedoniji, da pokažu svoju posvećenost mirnoj budućnosti regiona. Ohrabrujemo strane da nastave da se konstruktivno i fleksibilno angažuju dok idu ka punoj primeni ovog prijedloga. Mi u potpunosti podržavamo dijalog uz posredovanje Evropske unije“, rekao je portparol State departmenta.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express