Nije konačan

Portparol za spoljnu politiku EU Peter Stano izjavio je danas da evropski prijedlog, o kome su u Briselu u ponedjeljak razgovarali premijer Kosova Albin Kurti i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, nije tekst koji treba da bude potpisan, prenosi RTV.

Stano je, odgovarajući na pitanje o tome da li je evropski prijedlog konačan ili ima mogućnosti za njegovu izmenu, naglasio da je iz samog teksta predloga jasno da se nikad nije radilo o potpisivanju tog dokumenta.

"Od teksta je jasno da se nikad nije radilo o potpisivanju. Sastanak prošlog ponedjeljka je bio posvećen diskusiji o evropskom prijedlogu. Od obe strane je bilo odobreno da nove diskusije nisu potrebne oko evropskog prijedloga, koji je sada sporazum za put ka normalizaciji odnosa", kazao je Stano.

On je naveo da je u ponedjeljak bilo saglasnosti između prisutnih da će rad na prijedlogu da se produbi.

"Što se tiče diskusije oko primene, treba se osigurati da ima konkretnih koraka prema normalizaciji odnosa“, rekao je Stano.

On je odbio da komentariše izjave lidera, ali je naglasio da je izjava visokog predstavnika Josepa Borella, koju je dao poslije sastanka na Kurtijem i Vučićem, bila usaglašena sa obe strane pre nego što je bila javno predstavljena.

Izvor: RTV/Tanjug