Premijer Hrvatske

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je rekao je povodom izjave hrvatskog predsdnika Zorana Milanovića da je Kosovo oteto Srbiji rekao da su njegovi stavovi sve gori i da to traje već godinu dana, prenosi Večernji list.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu hrvatskog predsjednika koji je rekao „da su Hrvatska i Međunarodna zajednica anketirale Kosovo kao i da je ono oteto od Srbije", Plenković je odgovorio "Ovo traje 11 mjeseci i stavovi su gori, zar ne vidite problem"?

"Niti jedna zemlja nije anektirala Kosovo. Kosovo je samostalna, nezavisna država koju je Hrvatska priznala. Niko nije anektirao Kosovo. Da ga je neko anektirao onda bi ga pripojio nekoj drugoj državi. Važno je da je Kosovo nezavisno, da imamo s njima diplomatske odnose, ministar Filipović je bio na Kosovo, išli su i drugi zvaničnici. Ovakav narativ o Kosovu nismo još nikada doživeli. Sad je zvijezda ne samo u ruskim medijima, nego i u srpskim, ta popularnost baš se širi kod svih onih koji imaju tzv. ispravne i principijelne, konzistentne stavove", kazao je Plenković.

Izvor: Večernji list