Nije vrijeme za vojne prijetnje

Ministarka spoljnih poslova Albanije Olta Xhaçka kazala je da barikade na sjeveru Kosova izgledaju kao prizori koji podsjećaju na mračne dane 90-ih, prenosi Reporteri.

„Sa žaljenjem pratimo iz minuta u minut pojavu vještački produžene krize na sjeveru Kosova i duboko smo zabrinuti zbog eskalacije tenzija. Barikade koje su podignute na sjeveru, ne zbog nekog talasa narodnog gneva, već od strane grupe ozloglašenih kriminalaca, ne sprečavaju samo normalan tok života. To su i scene koje vas podsjećaju na mračne dane 1990-ih, koje je naš region jednom zauvijek ostavio iza sebe, zajedno sa bivšom Jugoslavijom koja je otišla”, napisala je Xhaçka u objavi na Facebooku.

Xhaçka u objavi dodaje da nije vrijeme za vojne prijetnje već za dijalog i saradnju.

„Uskoro dolazi 2023. godina! Ovo nije vrijeme za vojne prijetnje ili neprihvatljive napade na Policiju Kosova, Kfor i policiju Eulexa. Ovo je vrijeme za dijalog i saradnju. Ova opasna konfrontacija se mora okončati, a počinioci moraju biti izvedeni pred lice pravde. Mi smo uz Kosovo u ovoj teškoj situaciji i pozivamo srpske vlasti da ne opravdavaju ni barikade ni kriminalne grupe koje odbijaju da ih uklone. Igranje vatrom je veoma loša ideja za budućnost sve naše djece”, dodala je ona.

Izvor: Kosovo Online