NAPETOST RASTE

Čini se kako napetosti između Kosova i Srbije svakodnevno rastu, a dozak tome su i snimci koji dolaze sa graničnog prelaza Jarinje gdje vojska Srbije polako gomila svoje trupe.

Vojska Srbije je danas u kopnenoj zoni bezbjednosti, u blizini graničnog prijelaza Jarinje stacionirala nekoliko topova, odnosno haubice dalekog dometa.

Ovaj potez je uslijedio nakon što se Milan Mojsilović načelnik generalštaba Vojske Srbije, sinoć hitno uputio ka ovom području.

Portal Nova.rs objavio je snimak na kojem se vide vojna vozila iz Srbije. Snimak pogledajte ovdje.

"Zadaci koje je dobila Vojska Srbije i ja kao načelnik, biće u potpunosti sprovedeni i realizovani kao takvi. Situacija je dole složena, kompleksna, zahtijeva prisustvo Vojske Srbije duž granice i u narednim periodima Vojska Srbije, kao prag mira i stabilnosti, biće usmjerena ka izvršenju. Raspolažemo sa svim informacijam detaljno. Morate da znate da će preduzete mjere i dobijeni zadaci biti u potpunosti ispunjeni“, rekao je Mojsilović za Pink.

Srbijanski mediji su sinoć plasirali vijest da se u Zubinom Potoku čula raflana paljba, dok su pojedini naveli da je došlo do razmjene vatre lokalnih Srba sa Policijom Kosova.

Policija Kosova