Zapaljen transparent

Deseci Srba okupili su se sa srpske strane u blizini granice na Jarinju. Protest je pozvao srpski ogranak zloglasne ruske paravojne skupine Wagner.

Ispred njih stoji srpska policija, a javlja se i da su snage KFOR-a dodane na granični prijelaz Jarinje. Na granici je postavljena i žičana barikada, prenosi portal Koha.

Pjevajući antikosovske pjesme i skandirajući "Kosovo je srce Srbije", prosvjednici su zapalili i transparent s tekstom "Briselski sporazum".

Među organizatorima prosvjeda je i Damjan Knežević, Srbin povezan s ruskom paravojnom skupinom Wagner, prenosi The Geopost.

“Nije prvi put da se susreću moja braća iz Crne Gore i Republike Srbije. Došli smo pokazati da postojimo i da ćemo nastaviti sa barikadama. Ne prihvaćamo nikakav sporazum koji je potpisan nakon Rezolucije 1244”, rekao je Knežević.

A govorio je i o ruskoj televiziji “RT”.

“Od potpisivanja briselskog sporazuma broj Srba na području Kosova smanjio se na 120 hiljada. Svaki novi sporazum vodio je sve više nezavisnosti Kosova. Neodgovorna politika nas je dovela u ovu situaciju”, rekao je Knežević.

Portal "Srbin-info" je u emisiji objavila da je "Srpska Lista otišla u kuće Srba na sjeveru Kosova i poručila im da se ne okupljaju".