Kod Novske

Nesreća se desila kod Novske, a ozlijeđni su prebačeni u bolnice u Slavonskom Brodu, Pakracu i Novoj Gradiški.

U željezničkoj nesreći koja se u petak navečer dogodila kod Novske u mjestu Raić zasad se raspolaže podacima o tri poginule i 11 ozlijeđenih osoba koje su prevezene u bolnice u Slavonskom Brodu, Pakracu i Novoj Gradiški, objavio je u subotu Vladin glasnogovornik, prenosi Hina

Na mjestu nesreće su ekipe hitne medicinske pomoći, vatrogasci, policija, pripadnici HGSS-a, djelatnici Hrvatskih željeznica, načelnik Stožera civilne zaštite Novske i voditelj Županijskog centra 112 Sisak.

Na mjesto nesreće kod Novske stigao je premijer Hrvatske Andrej Plenković, a u pratnji su i ministri Oleg Butković, Davor Božinović, Vili Beroš i Marin Piletić, te župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak.

Plenković je nakon obilaska mjesta teške željezničke nesreće rekao je u subotu da su, prema trenutnim podacima, smrtno stradale tri osobe, a 11 ih je ozlijeđeno, ali da nitko nije životno ugrožen te da nema podataka o drugim stradalima.

“Nekoliko ozlijeđenih osoba su hrvatski državljani, a nekoliko stranih”, potvrdio je Plenković napomenuvši da se podaci o njima mogu dobiti od Crvenog križa u Novskoj.

Nesreća se desila 10-tak minuta prije konačnog odredišta
Nije želio govoriti o identitetu poginulih osoba prije nego što se provjere te najavio da na teren treba izaći Županijsko državno odvjetništvo iz Siska koje će to utvrditi i objaviti. Hospitalizirano je trenutno 11 osoba – u Pakracu jedna, u Novoj Gradiški sedam te u Slavonskom Brodu tri, dodao je.

Rekao je kako se nesreća dogodila 10-ak minuta prije krajnjeg odredišta putničkog voza, odnosno Novske kada je putnički vlak naletio na zaustavljeni teretni.

Udar je bio velik i vagoni putničkog vlaka su iskočili s pruge. Ostavljamo rezervu da ima još ozlijeđenih jer su neki dijelovi vlaka udaljeni, nisu na pruzi, napomenuo je premijer.

Na terenu su sve  žurne službe, rekao je i najavio je provedbu istrage kako bi se utvrdili uzroci nesreće.

Također je rekao kako je putnički vlak prometovao na lokalnoj liniji Vinkovci – Novska koji staje na puno stanica pa se pretpostavlja da je na polasku u Vinkovcima bilo više putnika te da je u trenutku nesreće već bio nadomak Novske.