Nastaviti razgovore

Francuska, kao jedna od najvažnijih članica EU, zatražila je od Kosova i Srbije razgovore u duhu kompromisa i implementacije već postignutih sporazuma, kažu u Ministarstvu spoljnih poslova Francuske, prenosi Gazeta express.

Međunarodni faktori već nekoliko dana pokušavaju da pronađu dogovor između Kosova i Srbije oko pitanja registarskih tablica i ličnih dokumenata.

Ministarstvo spoljnih poslova Francuske navelo je da Kosovo i Srbija treba da se uzdrže od jednostranih akcija koje bi mogle da dovedu do podsticanja tenzija.

"Pozivamo dvije strane da narednih dana nastave razgovore u duhu kompromisa, da implementiraju dogovore koji su već postignuti i da se uzdrže od preduzimanja bilo kakvih jednostranih mjera koje bi mogle podstaći tenzije", navodi se iz Ministarstva spoljnih poslova u odgovoru za Gazetu express.

Iz Pariza poručuju da u potpunosti podržavaju posredničke napore EU koji "treba da olakšaju napredak ka konačnim, sveobuhvatnim i pravno obavezujućim sporazumom između Kosova i Srbije".

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express